Sınavlara Hazırlanmak Artık Daha Kolay!

5. sınıf Din Kültürü 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

2018-2019 5. sınıf Din Kültürü 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları

5 sınıf Din Kültürü 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf  Din Kültürü 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf Din Kültürü 2.dönem 2 yazılı testi çöz

1) Aşağıdakilerden hangisi nevruzun özelliklerinden değildir?
A-Yılın ilk bayramı sayılır.
B-21 Mart’ta günüdür.
C-Diğer adı hıdırellezdir.
D-Nevruzda ateş yakılır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

2) Peygamberimiz Hz. Muhammed, aile içi davranışlarda aşağıdakilerden hangisini yapmazdı?
A) Aile bireyleri ile şakalaşırdı
B) Aile bireylerini ilgilendiren konularda tek başına karar verirdi
C) Aile bireyleri arasında ayrım yapmazdı
D) Ev işlerine yardım ederdi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

3) .Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimiz ‘in (sav.) öğütlerine uymaz?
A) Ders çalışmak
B) İnsanlara faydalı olmak
C) Hak etmeden kazanmak
D) Ailenin geçimine katkıda bulunmak

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) Sözlükte dua, yakarış, niyaz anlamına gelir.
Miraç gecesi farz kılınmıştır.
Özel hareketler ve belirli duaların okunuşuyla yerine getirilir.
Ergenlik çağına ulaşmış her Müslüman’a farzdır.
Verilen özelliklerin tamamı aşağıdaki ibadetlerden hangisiyle ilgilidir?

A) Namaz
B) Zekat
C) Hac
D) Oruç

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

5) Hz. Muhammed’in aşağıdaki örnek davranışlarından hangisi engellilere destek olma ve onları toplum hayatında etkin kılmakla ilgili değildir?
A) Yürüme engelli Muaz b. Cebel’i Yemen’e vali olarak göndermesi.
B) Savaşa giderken görme özürlü Abdullah’ı Medine’ye yönetici olarak bırakması.
C) Bedensel özrü nedeniyle insanlardan uzak duran bir sahabiyi ticarete yönlendirerek topluma kazandırması.
D) Hz. Hamza’yı Uhut Savaşı’nda şehit eden Vahşi’yi affetmesi.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) “ Günahlardan kurtuluş gecesi olarak da bilinir. Şaban ayının on beşinci gecesi kutlanır. “
Yukarıda anlatılan gece aşağıdakilerden hangisidir?

A) Beraat Kandili
B) Miraç Kandili
C)Kadir Gecesi
D) Regaib Kandili

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

7) Tahtadan yapılmış heykellerin tanrı olamayacağını anlayan ve gerçek yaratıcının kim olduğunu araştıran, yıldızlardan, ay ve güneşten yola çıkarak Allah’ı bulan peygamber kimdir? 
A) Hz.İbrahim
B) Hz.Yusuf
C) Hz. Lokman
D)Hz. Muhammed

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

8) İbadetlerle ilgili olarak verilen aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Oruç, sabırlı olmayı öğretir
B) Hac, kardeşlik duygusunu geliştirir
C) Zekât, dayanışma ve yardımlaşmayı artırır.
D) Kurban, farz olan bir ibadettir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) Peygamber Efendimizi örnek alan bir mümin, aşağıdakilerden hangisini yapmaz? 
A) Anne babasını üzmez, ihtiyaçları olduğunda onlara yardım eder.
B) Haklı olduğunda anne babasına bağırıp onları kırabilir.
C) Yaşlandıklarında anne babasının bakımını üstlenir.
D) Anne babasına karşı saygısız davranışlarda bulunmaz.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

10) I. Bayram namazı
II. Cuma namazı
III. Her işe besmele ile başlamak
“Yukarıdaki ibadetlerin hükmü sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir? 

A) Vacip, Farz, Sünnet
B) Sünnet, Farz, Vacip
C) Farz, Farz, Sünnet
D)Sünnet, Farz, Sünnet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdakilerden hangisi güvenilir insanın özelliklerinden biri değildir?
A) Kötülüğe yaklaşmaz
B) Emanete ihanet etmez
C) Üzerine düşen görevleri yapar
D) Başkalarını hor görür

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) “Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine acımada ve birbirlerini korumada bir vücut gibidir. Vücudun herhangi bir organı rahatsız olunca diğer organları da bu yüzden rahatsız olur.” (Hadis)
Bu hadisten aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşılamaz?

A) İnsan, sadece kendini düşünmelidir.
B) Sevinç ve hüzünler paylaşılmalıdır.
C) Birlik ve beraberliğe önem verilmelidir
D) İnsanlara şefkat ve merhametle yaklaşılmalıdır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdakilerden hangisi Peygamber Efendimizin (s.a.v.) sergilediği bir davranış olamaz? 
A) Aile bireylerinin sorunlarını dinlerdi.
B) Çocukları ve torunlarıyla şakalaşırdı.
C) Çocukları arasında ayrım yapardı.
D) Çocuklarının hatalarını bağışlardı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

14) Aşağıdakilerden hangisi Mekke’de yaşayan, tek Allah’a ibadet eden Hz İbrahim’in dinine inananlara verilen addır?
A) Hırıstiyanlar
B) Hanifler
C)Yahudiler
D) Ecnebiler

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

15) “Ben vatanımı ve milletimi çok seviyorum. Bunu davranışlarımla da gösteriyorum.”
Bunları söyleyen Ayşe, aşağıdaki davranışlardan hangisini yaparsa söylediğine aykırı davranmış olur? 

A) Çalışıp vatanın kalkınması için uğraşırsa
B) Ailesiyle, arkadaşlarıyla iyi geçinirse
C) Ödevlerine çalışıp, başarılı olursa
D) Sorumluluklarını yerine getirmezse

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

16) Aşağıda verilen duada boş bırakılan yerleri uygun şekilde doldurunuz.
Ettahiyyatü ………………………………………….. Ves salevâtü vettayyibât. Esselamu ……………………….…………………………… eyyühennebiyyü Ve……………………………………..Ve berekâtüh ……………………………………… aleynâ ve alâ ibadillahis-sâlihîn
Eşhedü en lâ……………………………………………………………………….
Ve eşhedü enne …………………………………………………………………..

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

17) Hz Muhammed’e sevgimizi bağlılığımızı ve saygımızı belirtmek için yaptığımız duaya …………………. denir. Boşluk nasıl doldurulmalıdır?
A) Salavat duaları
B) Tahiyyat duası
C) Rabbena duaları
D) Amentü duası

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

18) İbadetlerin bireysel ve toplumsal pek çok faydaları vardır. Aşağıdakilerden hangisi buna örnek sayılamaz? 
A) Oruç tutarak yiyeceklerden tasarruf sağlarız.
B) Zekât vermekle birbirimizle dayanışma sağlarız.
C) Namaz bizi kötülüklerden uzaklaştırır.
D) Cuma namazı, birlik-beraberlik duygumuzu geliştirir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

19) İnsanların dini duygularını sömürerek siyasi,sosyal,ekonomik kazanç elde etmelerine karşı din ve devlet işlerini bir birinden ayıran önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün inkılabı hangisidir?
A)Cumhuriyetçilik
B)Milliyetçilik
C)Laiklik
D)Halkçılık

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

20) Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın özelliklerinden biri değildir?
A) Allah her şeyi görür.
B)Allah her şeyi işitir.
C) Allah her şeye muhtaçtır.
D) Allah her şeyi bilir.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

Bu yazılı kağıdı 5.sınıf Din Kültürü yazılı soruları ana kategorisinin 5 sınıf Din Kültürü  2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 5.sınıf Din Kültürü 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan 5.sınıf Din Kültürü  2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/5_sinif-Din-Kültürü-ve-Ahlak-Bilgisi2_donem-2.sinav_.docx” download=”all” viewer=”google”]

Kimler Neler Demiş?

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Abone Ol  
Bildir