Sınavlara Hazırlanmak Artık Daha Kolay!

2018-2019 Din Kültürü 5. sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları

 Din Kültürü 5. sınıf 2.Dönem 2.Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019

5 sınıf Din Kültürü 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf  Din Kültürü 2 dönem 2 yazılı soruları,  5. sınıf Din Kültürü 2.dönem 2 yazılı testi çöz

1) İmamın cemaate namaz kıldırırken durduğu yerin adı nedir?
A) Minber
B) Mihrap
C) Kürsü
D) Minare

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

2) “Sevdiğiniz şeylerden (Allah yolunda) harcamadıkça “iyi” ye eremezsiniz. Her ne harcarsanız, Allah onu hakkıyla bilir” (Ayet)
Al-i İmran Suresi 92. ayetin meali verilmiştir. Buna göre aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?

A) Yaptığımız şeyleri Allah bilmektedir.
B) Sevdiğimiz şeyleri paylaşabilmek gerekir
C) İyiliklerin karşılığını beklemeliyiz.
D) Paylaşmak iyiye ulaşmamızı kolaylaştırır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

3) I- Şahitlik ederim ki,
II- Muhammed Allah’ın kulu ve elçisidir.
III- Allah’tan başka ilah yoktur.
IV- Yine şahitlik ederim ki,
Yukarıdaki şehadet cümlesinin doğru sıralanışı hangi seçenekte verilmiştir?

A) I – II – III – IV
B) I – III – II – IV
C) IV – III – I – II
D) I – III – IV – II

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

4) Aşağıdaki hadis-i şeriflerden hangisi anne babanın çocuklarına karşı görevlerinden birini anlatmaz? 
A) Çocuklarına güzel bir isim vermek.
B) Çocuklarını güzel ahlak üzere yetiştirmek.
C) Çocuklarının iyi kötü tüm isteklerini yerine getirmek.
D) Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamak.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) İslam dini insanların birlik ve bütünlük içinde yaşamalarına büyük önem vermiştir. Bunun için bazı namazların toplu halde kılınmasını istemiştir. Aşağıdakilerden hangi ikisi cemaatle kılmak zorunda olduğumuz namazlardandır?
A) Bayram namazı- Teravih namazı
B) Cuma namazı – Vitir namazı
C) Teravih namazı – Yatsı namazı
D) Bayram namazı- Cuma namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

6) Allah tarihte her millete bir peygamber göndermiştir. İlk peygamber …..…………, son peygamber …………………. dir. Bu ikisi arasında pek çok peygamber gelip geçmiştir.
Boşluğa sırasıyla hangi isimler gelmelidir?

A) Hz. Adem……………….Hz. Musa
B) Hz. Adem……………..Hz. Muhammed
C) Hz. Nuh………………..Hz. İbrahim
D) Hz. Muhammed……. Hz. İsa

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

7) İslam dininde akrabayı ziyaret etmenin ve onlara yardım etmenin önemi aşağıdaki ayetlerden hangisiyle belirtilmiştir?
A) Kardeşini güler yüzle karşılaman da bir iyiliktir.
B) Şüpesiz Allah; adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder.
C) Allah’a ve ahiret gününe iman eden kimse misafirine ikramda bulunsun.
D) Yiyiniz, içiniz ancak israf etmeyiniz. Bilin ki Allah israf edenleri sevmez

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

8) Allah tarihte her millete bir peygamber göndermiştir. İlk peygamber ….., son peygamber ………… dır. Bu ikisi arasında pek çok peygamber gelip geçmiştir.
Boşluğa sırasıyla hangi isimler gelmelidir?

A) Hz.Adem……………….Hz. Musa
B)Hz. Adem……………..Hz.Muhammed
C) Hz. Nuh………………..Hz. İbrahim
D)Hz.Muhammed……. Hz.İsa

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

9) Peygamberimizin doğumunu anmak için her yıl kutlanılan kandil aşağıdakilerden hangisidir?
A) Beraat Kandili
B) Mevlid Kandili
C) Miraç Kandili
D) Kadir Gecesi

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

10) “Ey Muhammed! Kâbe’yi yıkılmaya gelen fil sahiplerine Rabbi’nin ne ettiğini görmedin mi?”Cümlesi aşağıdakilerden hangisinde geçmektedir?
A)İhlas suresi
B)Fil suresi
C)Rabbena duası
D)Tahiyyat duası

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

11) Mekke’den Medine’ye hicret eden müslümanlara Medine’de yardım eden onları misafir edip koruyan Müslümanlara ne denir ?
A) Muhacir
B) Hafız
C) Ensar
D) Müezzin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

12) Aynı topraklar üzerinde hayat süren, birbirlerine ortak ilkelerle bağlı insan topluluğuna ne denir?
A) Devlet
B) Ülke
C)Bayrak
D) Millet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

13) Aşağıdaki bilgilerden hangisi Ramazan Bayramıyla ilgili olarak yanlıştır?
A)Bayramdan önceki güne arife denir.
B)Bayramın birinci günü bayram namazı kılınır.
C)Bayram üç gün devam eder.
D)Kurban kesilerek bayram tamamlanır

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

14) Hasta ziyaretinde aşağıdakilerden hangilerini yapmak doğru olmaz?
A)Hastanın ihtiyaçlarını giderilmeye çalışmak.
B)Hastanın moralini yükseltici sözler söylemek.
C)Uzun süre hastanın yanında kalmak.
D) Hastaya çiçek ya da hediye götürmek

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

15) Yavrucuğum! Namazı kıl, iyiliği emret, kötülükten vazgeçirmeye çalış, başına gelenlere sabret. Doğrusu bunlar, azmedilmeye değer işlerdir. Küçümseyerek insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Zira Allah, kendini beğenmiş övünüp duran kimseleri asla sevmez. Yürüyüşünde tabiî ol, sesini alçalt….(Lokman 17-19)

Aşağıdaki davranışlardan hangisinin bu ayetlerden çıkarılacak ilkelere uygun oldu­ğu söylenebilir? 
A) Sude’nin, maddi durumu ve kültür düzeyi düşük insanlarla konuşmama kararı alması
B) Melek’in, arkadaşlarının kötü davranışları­na karşı duyarlı davranması
C) Taha’nın kendisiyle övünüp durmayı alış­kanlık edinmesi
D) Enes’in düşüncelerini kabul ettirmek için kaba ve yüksek sesle konuşması

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

16) Ali öğretmenine bir soru sormuş ve öğretmende soruyu şöyle cevaplamıştır:
“Kutsal kitabımız Kur’an’ı Kerim’de, bin aydan daha hayırlı olduğu söylenen bu gecede Kur’an’ı Kerim indirilmeye başlanmıştır. Bu da Ramazan ayının 27. gecesine rastlamaktadır.”
Ali öğretmenine aşağıdaki sorulardan hangisini sormuş olabilir?

A) Kadir gecesi
B) Berat Kandili
C) Miraç Kandili
D) Regaip Kandili

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

17) 6 Mayısta kutlanır.
Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilir.
Yukarıda bahsi geçen konu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Berat Kandili.
B) Hıdırellez.
C) Nevruz.
D) Miraç Kandili.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

18) Kur’ân-ı Kerim’de Yüce Allah’ın kullarından kesinlikle yapmalarını istediği iş ve davranışlara ne denir? 
A) Sünnet
B) Vâcip
C) Farz
D) Sevap

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

19) Çeşitli galaksiler, gezegenler ve milyonlarca yıldızdan oluşan evren; genişliği ve büyüklüğü ile insanları hayrete düşürür. Bu haliyle evren, benzersiz bir sanatçının eseri olduğu görüntüsünü verir.
Evrene bakış açısı böyle olan birisinin aşağıdakilerden hangisini kabul etmediği söylenebilir?

A) Allah’ın varlığını
B) Yaratıcının kudretinin büyüklüğünü
C) Evrenin kendi düzenini kurduğunu
D) Yaratıcının bir olduğunu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

20) Dinimizde bazı ibadetler farz ve sünnet olarak isimlendirilir. Farz: Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de yapılmasını kesin olarak emrettiği, Sünnet ise Hz. Muhammed’in yaptığı ve bizlere de öğütlediği davranışlardır.”
Buna göre aşağıda verilen davranışlardan hangisi farz ibadetlerden biri değildir?

A) Beş vakit namaz kılmak
B) Zekât vermek
C) Ramazan orucunu tutmak
D) Teravi namazı

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

Bu yazılı kağıdı 5.sınıf Din Kültürü yazılı soruları ana kategorisinin 5 sınıf Din Kültürü  2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 5.sınıf Din Kültürü 2.dönem 2.yazılı sorularıkategorimize bakabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan 5.sınıf Din Kültürü  2.dönem 2.yazılı sorularını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/5_sinif-Din-Kültürü-ve-Ahlak-Bilgisi2_donem-2.sinav_-4.docx” download=”all” viewer=”google”]

 

Kimler Neler Demiş?

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Abone Ol  
Bildir